Arabistan'da İç Çamaşırı Boykotu

ic giciklayici ic camasiri
Şu Müslümanlar ilginç insanlar. Reem Asaad (ya da Esad) ekonomi profesörü, Ciddeli. İşi gücü bırakmış (ekonomi tıkırında olsa gerek, petrol hala fışkırıyor, tabii; en azından şanslı azınlık için), Facebook sayfasından bir protesto örgütlemeye başlamış (sosyal paylaşım sitelerini kullanmanın güzel bir örneği). Suudi Arabistan'da Allah protesto mitinglerini yasakladığı için böyle olmak zorunda zira. Sebebi ise şu:

İç çamaşırı satan bir mağaza erkek satıcı (moda deyişle satış temsilcisi) istihdam ediyormuş ve kadınların (bayanların demek istiyorum) beden ölçülerini erkek satıcılara söylemesi (ing.) pek uygunsuz olup, caiz değilmiş. Dikkatinizi çekerim: Kadını görmesi, elini tutması veya konuşması demiyor, meme ve kalça ölçüsünü bilmesi harikulade yanlışmış.

Üniversite profesörleri veryansın ederken ulema durur mu? Onlar da atlamış tramvaya, hep birlikte bütün erkek görevliler atılıncaya dek davul/def çalacaklarmış,  ve müşterileri mağazayı iki haftalık boykota çağırmışlar.

Bu kriz ortamında elin garibanlarını işsiz, dımdızlak ortada bırakmak bana doğru gelmedi. Düşünün: Suudi Arabistan gibi zengin bir ülkede mağazada satıcılığı kim yapar? Ya en gariban Araplar, ya da göçmenler. Bundan dolayı hızlı bir çözüm üretmek durumunda kaldım. Şöyle ki:

Sütyen ve don (ya da tanga, bikini vb) almaya gelen kadınlar, aynen bankalarda olduğu gibi bir sıra numarası alacaklar. Sonra bu fişin arkasına beden ölçülerini yazacaklar. Satıcılar ürünü bulup kasaya verecek, hanımlar da kasiyere (kasiyer kadın olmak zorunda) parayı ödeyip ziynetlerini örtecekler. Müşteri memnun, fakir satıcı memnun, ilahlar memnun.


0 yorum :: Arabistan'da İç Çamaşırı Boykotu

Yorum Gönder