İnternette Başarı mı İstiyorsunuz? Deneyin

Nette pazarlamanın sırtımıza yüklediği kambur yeni şeyler denemekten başka çaremizin olmadığı gerçeğidir. Dünyada internette yapılan alışveriş %40 artarken Türkiye'de yerinde sayması (toplam alışveriş içindeki payı %1 bile değil) ne kadar gaflet ve delalet içinde olduğumuzun somut bir göstergesi.

Diyelim ki herşeyi doğru yapıyorsunuz, tek kelimeyle kusursuz. Daha iyisini yapmak, geliştirmek mümkün değil gibi görünüyor. Örnek biraz gerçekdışı da olsa benimle kalın, lütfen. Bu durumda bile pazarlama ve satış için deney yapmak zorundasınız, çünkü çevreniz devamlı değişiyor:


  • Müşterileriniz değişiyor. Değişim yavaş da olsa orada. Tam şu anda onlara hitap ediyor olsanız bile, bu kusursuz uyumun sürmesi için evrilmelisiniz.
  • Rakipleriniz değişiyor. Eski günlerde rakipleriniz pek hızlı değişmezdi, fakat internet bunu bambaşka bir şeye dönüştürdü. Artık rakipleriniz her hareketinizi oturdukları koltuktan kalkmadan takip edebiliyor. Düşünün: Sokaktaki küçük kitapçının bile Amazon gibi bir rakibi var.
  • Teknoloji değişiyor, ki en hızlı dönüşüm yaşanan alan bu. Bugün sizi koruyan duvarlar (gümrük, mevzuat, vb) her an teknoloji sayesinde yıkılabilir. Zor olan, kolay olabilir.
Şimdi kendinize söz verin (yeni yıl da geldi) ve bu ay yeni bir şey deneyin.



0 yorum :: İnternette Başarı mı İstiyorsunuz? Deneyin

Yorum Gönder