Tarihin Arka Odasındaki Cüceler

Habertürk TV'de Murat Bardakçı'nın sunduğu "Tarihin Arka Odası" severek izlediğim programlardan biri. Ortaya çıkan görüş ve savların yaklaşık üçte birine katılmasam bile, sanırım tiryaki sınıfına sokulabilirim. Yalnız Bardakçı'nın önemli bir kusuru var: cücelere fazla önem veriyor. Cüce dediklerim programı bilgisayarları kucağında izleyip, gerekli gereksiz, çoğu da anlamsız laf sokuşturanlar.

Oysa cücelerle mücadelenin tek ama tek yöntemi var: onları umursamamak. Bir iki tanesinin garip fikirlerinin programa heyecan katmak için okunması hoşgörülebilse bile, buna lüzum olduğu kanısında değilim. Zira, tartışılan konuların çoğu zaten netameli ve toplumca yanlış ya da yüzeysel bilinen konular ve cüceler olmasa bile sivri ve eğlendirici savlar ileri sürülecektir.

Şöyle düşünün: hangi akıl sağlığı yerinde insan, elinde bilgisayarı, birisine laf atmak için gecenin ilerlemiş saatlerinde TV karşısında bekler? Bu kişiyi orgazma ulaştıracak tek şey saçma mesajının kaale alınıp televizyonda okunmasıdır.

İlgi cüceyi devleştirir.


0 yorum :: Tarihin Arka Odasındaki Cüceler

Yorum Gönder