Çilek Tarlasından Gelen Adam

Müjde Ar beğendiğim sanatçılardan. Gerçi NTV'de sunduğu programı izliyor değilim (TV ile pek aram yok) ama kendisine verilen hapis cezası sayesinde iyi bir şeyi kaçırmış olduğumu anladım. Olay şöyle:

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a, televizyon programında "Hangi tarlada yetişiyor bu müdürler" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Müjde Ar, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ar'ın cezası 5 yıl ertelendi. Müdür Ceylan, öğrencilerin okul çantaları, araç ve gereçlerinde kullanılan yabancı hayali kahramanları müstehcen bulmuş ve yerine Nasreddin Hoca, Keloğlan gibi Türk milli kahramanlarının figür ve resimlerinin kullanılması için çalışmalar yaptıklarını söylemişti.



Sailor moon cizgi dizi
Şimdi, acaba yavrucakların çantasındaki muzır figürler yandaki Sailor Moon karakterlerine mi benziyordu? Tahminim, bunlar gibi bir şey görüp tahrik oldu adamcağız. Yok, eğer daha küçük yaştaysalar, durum vahim. Keza, resimdeki kızları müstehcen bulmuşsa da durum vahim ya, neyse.

Ben de bu konuda Müjde Ar'la hemfikirim: Müdür'ün tedaviye ihtiyacı var. Cezaya gelirsek, 11 ay biraz ağır olsa da, sanırım hakaret kokusu var; gerçi, olası bir sübyancıya, hakaret etmeden sübyancı olduğunu nasıl söylersiniz, orası muamma. Bu nedenle, hakaretin gerçeği yansıtması ihtimalini gözönünde bulundurup Mahkeme'nin, Ceylan'ın psikolojik durumunu ve cinsel eğilimini tesbit ettirmesi yerinde olurdu diye düşünüyorum.

Sübyancılık ya da pedofili, Türkiye'de uğraşılması belalı bir sorun ve yalnızca gazete sayfalarına sızan haberler bile problemin toplumun her katmanına yayıldığını, bazı durumlarda normal kabul edildiğini, ve sık sık halının altına süpürüldüğünü gösteriyor. Sorunla yüzleşmek acı ve utanç verici, ve hasıraltı edilirse giderek azalıp yok olacağına dair katı bir inanç mevcut.

Velhasıl, "Hangi tarlalarda yetişiyor bu müdürler" sözü beni kahkahalarla güldürdü. Uzun zamandır taşın gediğe bu kadar güzel oturtulduğunu duymamıştım. Memleketin siciline bakarsak, bence çilek tarlalarında yetişmişlerdir.


0 yorum :: Çilek Tarlasından Gelen Adam

Yorum Gönder