İnternet Kararmış Haberim Yok


Geçen gün tesadüfen bir internet kafeye gittim ve benim olmayan bir bilgisayarı kullanmak zorunda kaldım. Heyhat, internetin yarısına girmek namümkün hale gelmiş benim haberim yok! Sanki millet işi gücü bırakmış, mahkemelere koşmuş. İpini koparan bir sitenin yasaklanmasını istemiş. Orası yasak, buraya erişim yok, teknik inceleme, vs. Mussolini sağ olup görseydi gözleri yaşarırdı: İşte geleceğin kırmızı gömlekli, beyni yumuşamış veletleri böyle yetiştirilir. Bir iki tanesi sansürü aşmanın yollarını öğrenmişse de, gerisinden ne köy olur, ne kasaba.

Sansür kurulu yetmemiş, şiddet öğeleri içeriyor diye Metin 2 oyununu da yasaklamış kaymakamını kimsenin takmadığı ilimizin valiliği (v küçük). Neden kutsal kitapları da yasaklamıyorsunuz? Recm, cihad, kafa kol kesmek, ne istersiniz var. Lakin, o zaman kim şehid olacak?

Prensip olarak, Türkiye denen bu garip diyarda çok az yerli mal ve hizmet satın alıyorum. Ne cep telefonum var (kimse dinleyemiyor), ne sigaraya haraç ödüyorum (pazardan tütün almaktayım), ne de yerli internet hizmet sağlayıcılarını kullanıyorum.

Ve böyle çok mutluyum. Kararan kararsın, bana ne!


2 yorum :: İnternet Kararmış Haberim Yok

  1. # Aslında mahkeme kararlarıyla üstü örtüldüğü için pek belli olmuyor ama sansür konusunda Çin'le yarışır durumdayız.

  2. # Sansürün altın kuralı burada da işliyor:
    Yasaklar fakiri etkiler.

    Nasıl ki S. Arabistan'dan İran'a kadar, zengin uçağa atlayıp her haltı yiyiyorsa, Türkiye'de de ayda 5-10 dolar verip yurtdışından VPN hizmeti satın alabilir ve neyin sakıncalı olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.

Yorum Gönder