Sosyal Ağlarda 2010 Trendleri

sosyal paylasim siteleri
Kullanıcıların akla gelebilecek her türlü ıvır zıvırı (önemli şeylere ek olarak) paylaştıkları paylaşım sitelerini 2010'da neler bekliyor? Sosyal medyanın kaypak yapısı dikkate alındığında bunu kestirmek pek kolay değil. Yine de, iki sözcük (ikisi de yabancı dilde) öne çıkacak gibi: mobil ve entegrasyon.

Gözlemlerime göre bilgisayar, ister dizüstü ister masaüstü PC şeklinde olsun, cep telefonuna karşı verdiği savaşı genç nesilde yitirdi. Oyun oynamak ve sohbet yoluyla (chat) cinsel tatmin sağlamak dışında, bilgisayar artık cool değil (programlama cazip ya da merak edilen bir şey değil) ve gençler için tek bir oyuncak var: cep telefonu.

Fakat telefonun bir kusuru var: Facebook, Twitter, vb ağlarıyla arası pek iyi değil. İnternet erişimi pahalı olduğu gibi, anılan ve benzeri paylaşım sitelerini PC'de alıştığımız gibi kullanma konusunda ciddi uygulama eksiklikleri var. 2010 bu açıkların kapatılma yılı olacak. Zombiler artık telefonlarıyla tweet edip (ne fiil ama), karşı cinsi seyyar tavlayacaklar. Büyük sermayenin (Google Nexus One, Apple Iphone ile) hamleleri de bunu teyit ediyor.


0 yorum :: Sosyal Ağlarda 2010 Trendleri

Yorum Gönder