Popüler / Çok Tartışılan Yazılar

Beğendiğim Blogger Eklentileri (widgets) - I

Blogger yani Blogspot'da tuttuğunuz bir günlüğünüz varsa mutlaka öntanımlı olarak gelenlerin dışında eklentiler kullanmak isteyeceksiniz. Bunun için ilk durağınız tabii ki Blogger'in size göstereceği seçenekler olsa da, listelerde olmayan bir çok güzel widget mevcut.

Eğer tartışmanın yoğun olduğu, yani fazla yorum alan bir blog sahibiyseniz, tavsiyem İngilizce adıyla "Popular Posts," popüler / çok tartışılan yazılar eklentisi. Yaptığı iş basit: Yahoo Pipes altyapısının yardımıyla en fazla yorum yapılmış kayıtları yorum sayısıyla beraber size ve okurlarınıza gösteriyor. İzlemeniz gereken adımlar sırasıyla şöyle:

  1. Yeni eklenti, "add widget" kutusuna tıklayın.
  2. Çıkan listeden HTML/Javascript türünü seçin.
  3. Gönlünüze göre bir başlık seçin; örneğin "Çok Tartışılanlar" (ya da daha yaratıcı olun; "sıcak sıcak" veya "ses getirenler" gibi).
  4. Kod kısmı için aşağıdaki bölümü kopyalayıp yapıştırın:

    <script type="text/javascript">
    function pipeCallback(obj) {
    document.write('<ul style="text-transform: capitalize;">');
    var i;
    for (i = 0; i < obj.count ; i++) { var href = "'" + obj.value.items[i].link + "'"; var item = "<li>" + "<a href=" + href + ">" + obj.value.items[i].title + "</a> </li>"; document.write(item); } document.write('</ul>'); } </script> <script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_render=json&_callback=pipeCallback&_id=a7d3195528df5e96181a3d2712266226&url=http%3A%2F%2Fbenimguzelblogum.blogspot.com&num=5" type="text/javascript"> </script>

  5. Blog adresini düzeltin.
  6. Beşten fazla/az kaydın gözükmesini istiyorsanız, kodda num=5 yerine farklı bir sayı yazın.



0 yorum :: Popüler / Çok Tartışılan Yazılar

Yorum Gönder