YouTube Videolarında Zamanı Kontrol

Diyelim arkadaşınızın görmesini istediğiniz bir YouTube videosu var, ama ya video çok uzun, ya da asıl izlemesini istediğiniz bölümü kaçıracağından korkuyorsunuz (Sakın erişim yasak, giremiyorum falan demeyin. Halam bile -kendisi 85 yaşında, "Evladım ayarla şu yutupu, bana bir iki Müzeyyen Senar buluver" diyip işini halletmekte). Yapmanız gereken, arzuladığınız karenin dakika ve saniyesini not almak.

Varsayalım, yollayacağınız video linki şu:

http://www.youtube.com/watch?v=BmN3ELvsdjs

6 dakika 31 saniyelik bu videonun ilgilendiğiniz kısmı 3. dk 20. sn'de başlıyorsa, bağlantıyı şu şekilde değiştirmeniz linke tıklayanın filmin o anına gitmesini sağlayacak:

http://www.youtube.com/watch?v=BmN3ELvsdjs#t=03m20s

Benzer yöntemi gömülü (embedded) videolarınızda da kullanabilirsiniz, yalnız buradaki "start" parametresi yalnız saniye cinsinden veri kabul ediyor. Bu yüzden (3*60)+20=200 saniye ekleyeceğiz (koyu renkli):

<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BmN3ELvsdjs&hl=en_US&fs=1&start=200"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BmN3ELvsdjs&hl=en_US&fs=1&start=200" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

Alıntı: Matt Cutts


0 yorum :: YouTube Videolarında Zamanı Kontrol

Yorum Gönder