Kocamı Nasıl Baştan Çıkarabilirim?

kocam bana ilgi duymuyor

Kısa cevap: Çıkaramazsınız.

Uzun cevap: Bu meşum sorunun internete giren çıkan kadınlarca sık sorulduğunu tesbit etmiştik. Bir kadının cinsel yaşamında mutlu değilken evliliğini şu veya bu sebeple sürdürmesi çok üzücü, ama çareyi web sayfalarında aramak? Bunun hakkını verecek sıfat bulmak zor. Madem ki "kocamı nasıl baştan çıkarabilirim?", "onu nasıl mutlu ederim?" benzeri sorular mevcut, cevapları da olmak zorunda.

İlk akla gelen çare bir psikoloğa danışmak veya beraberce terapi görmek gibi görünebilir; ne de olsa yabancı TV dizilerinde böyle oluyor. Ama kısa bir analiz size bu çabanın beyhude olduğu gösterir. Zira problem psikolojik değil kültüreldir. İşin tuhaf yanı bu hem hasta (kocanız), hem de doktorunuz için geçerlidir.

Sevgili ülkemizde ruh hekimleri Batı kaynaklı kitaplarla eğitilirler. Söz konusu eserlerdeki görüşler cinselliğin bize göre nisbeten doğal karşılandığı memleketlerde araştırmalarla desteklenmiştir; yani o ülkeler ve o kültürün insanları için teşhis ve tedavi doğrudur. Örneğin tecavüzü ele alalım (konuyla ilişkilendireceğim, sabırlı olun). Bu kitaplar özetle şunu söyler:

Değişik tecavüzcüler değişik nedenlerle tecavüz ederler, ve farklı zamanlarda farklı saikler söz konusu olabilir (Muehlenhard, Danoff-Burg, and Powch 1996). Tek bir teori hepsini açıklamaz. Evlilik içi ve dışı tecavüzlerde yanlış bilinen ve yaygın mitler (ing.) şunlardır:

  • Adam erkekliğini kanıtlamak için seks yapmalıdır.
  • Kadın hayır dediğinde aslında evet demek istiyordur, dolayısıyla kulak tıkanabilir.
  • Kadın oynaşıyorsa (öpüşmek, okşamak gibi) ilişkiden kaçamaz.
  • Kocayla karı arasındaki mesele kimseyi ilgilendirmez.
  • Erkek evin direğidir.

Bunlar tecavüze yol açabilecek inanışlardır (Burt 1991). Tecavüz seksle değil şiddet, güç ve hükmetmeyle alakalıdır (buraya dikkat).

Psikolog adayları bu ve benzerlerini öğrenir; cinsellik ise mutluluk, haz ve üreme için vardır. İşte sıkıntı da tam bu noktada başlar (hem hekim hem hasta için).

Cinsellik ortalama Türk erkeği için ne ifade eder? Gelin iyice düşünelim. Üreme kısmını geçersek mutluluk ve haz için mi yapılır? Yoksa şu faktörler daha mı ağır basar?

  • Ceza ve intikam: Nefret ettiği birini cezalandırmanın en güzel yolu onunla ilişkili kadınlarla yatmak (kirletmek) değil midir? Töre cinayetlerini düşünün.
  • Hakaret: Ananı, bacını .ikerim.
  • Hükümranlık: Bizzat eylem için kullanılan fiilin kendisi çarpıktır; beraberce yapılan bir şeyi değil, erkeğin kadına yaptığını ifade eder. Bu yüzden bekaret önemlidir; ikinci el malı kimse istemez.
  • Mülkiyet: Seks kadının erkeğin mülkü olduğunu tescil eder ve bu tescil daima geçerlidir. Ülkemizde boşanmış kadınların bir erkekle konuştu diye sokak ortasında kurşunlanmasının sebebi budur.

Dikkatli olanların gözünden kaçmamıştır: Bizzat seksin kendisi psikoloji kitaplarında tecavüz için anlatılanlarla örtüşür. Ortada mutluluk, haz, keyif, zevk, paylaşmak gibi kavramların esamesi bile okunmaz.

Şimdi asıl konu: Seksten bunu anlayan bir adamı nasıl baştan çıkarırsınız? Aklıma bir iki fikir gelse de işin ucunda sizi ateşe atmak var; ölebilirsiniz. Gelin, bu sevdadan vazgeçin. Kocanız size ilgi duymuyor mu? Boşanın ve izinizi kaybettirin (kaybolmak önemli, sakın atlamayın).


23 yorum :: Kocamı Nasıl Baştan Çıkarabilirim?

  1. # Bir başka kadından gene bir başka erkek sexualitesini "anlayamama" örneği daha. Dünya dillerindeki pek çok küfüre bakarsanız "fuck you"'dan tutudan "kaltak"'a kadar benzer sexual eylemleri içerdiklerini görürsünüz. O halde olay sadece türk erkeklerini değil insanın erkeğini ilgilendirmektedir. Ki aslında küfürlerin böyle olması son derece doğaldır çünkü bir erkek başka bir erkeğin "bölgesine" tehid oluşturmak istemektedir. Bölgenin'de "malları" bellidir.

    Evet tabii siz bir kadın olarak kendinizi bir finansal asset olarak görmesenizde eski çağlarda öylediniz ve sıkçada alınıp satılırdınız. Acı ama gerçek :)

  2. # Aslında anlayamamış oduğumu sanmıyorum ama yazıyı biraz kısa tutma niyetiyle pek iyi ifade etmemiş olduğum şimdi tekrar okuyunca anlaşılıyor.

    Yorumunuza genelde katılsam da dille ve sözcüklere yüklenen anlam zamanla değişiyor. Örneğin "fuck" fiilini ele alırsak, artık bu eylem pekala bir kadın tarafından bir erkeğe yapılabiliyor, ya da bunu ifade edebiliyor.

    Sorun aslında şu: erkek seksten zevki mi anlıyor ya da bekliyor? Eğer istediği zevkse, baştan çıkarmanın yöntemi belli. Ama ona haz veren başkasının malını ele geçirmek, ya da üstünlüğünü kabul ettirmekse, durum biraz karmaşık.

    Bu arada kadın değilim :-)

  3. # tüm genellemeler içlerinde istisnların günah payını barıdırır...

  4. # Ne mutlu ki, söz konusu insansa ve genelleme yapmışsanız, hata da yapmışsınız demektir çünkü genelleyerek gerçeği bir nebze de olsa çarpıtırsınız. Özel genelden mutlaka sapar; herkes ortalamadan, farkı derecelerle de olsa farklı konumdadır. Aksi takdirde hayat çok sıkıcı olurdu.

  5. # Yazara ktiliyorum. Sıkca duyulan bu kufurlerden dolayi oyle kirli bir bilincalti varki kadinlarin. O is guzel olsa insanlar neden birbirlerini rencide etmek icin kullansinlar? Dusuncesi peydah oluyor. Ama cozum buldum. Kufreden adamin seyini kokunden kesip agzina sokacaksin. Bak bakalim bu durumdan sonra kac erkek cinselligi rencide etme amacli kullanabiliyor?!...

  6. # Sevgili Adsız,

    Sorun küfürde değil, küfürün tek bir cinsiyeti kayırmasında. Savaşı sözcüklere yüklenen anlamla yapmak gerek. İş kesmeye varırsa, korkarım memlekette adam sayısı bayağı azalır.

  7. # R

  8. # 05374667155 SLM İSMİM MEHMET UZMAN JİGOLOYUM İSTANBUL İCİ ELİT OLGUN BAYANLAR MASAJ SEX KONUSUNDA UZMANIM EVIM VE ARABAM VAR ISTENIRSE ADRESTEN ALIP ADRESESINIZE BIRAKIRIM ERKEN BOSALMA SORUNUM YOKTUR GIZLILIK PRENSIBIMDIR BENDE SECIYIMDIR NOT;GURUP ISTEYENLER GAYLAR VE DENGESIZLER ARAMASIN

  9. # SLM ıst EFE BEN 0 .5.3.7.3.0.7.1.0.5.5 NUMARAM AZGIN DOYUMSUZ ATESLI SEKSTE SINIR TANIMAYAN EVLI DUL MUTSUZ DOYUMSUZ BAYANLAR YILARDIR EVLIYIM HIC ZEVK ALAMIYORUM DIYORSAN ara

  10. # MERHABA BEN BARIŞ İSTANBUL MALTEPE DE YAŞIYORUM 28 YAŞINDA KARŞI TARAFI DAİMA MUTLU ETMEK İSTEYEN BİRİSİYİM TATLI CİCİ SEMPATİK BAYANLARIN ARAMASINI BEKLİYORUM
    GÜZEL VAKİT GEÇİRMEK SİZİN GİBİ TATLI BAYANLARINDA HAKKI YAŞINIZ FARKETMEZ HOSÇAKALIN ( 0539 838 42 25 )

  11. # SLM İSTANBULDAN EFE BEN 0.5.3.7.3.0.7.1.0.5.5 NUMARAM AZGIN DOYUMSUZ ATESLI SEKSTE SINIR TANIMAYAN EVLI DUL MUTSUZ DOYUMSUZ BAYANLAR YILARDIR EVLIYIM HIC ZEVK ALAMIYORUM DIYORSAN ara

  12. # SLM İSTANBULDAN EFE BEN 0.5.3.7.3.0.7.1.0.5.5 NUMARAM AZGIN DOYUMSUZ ATESLI SEKSTE SINIR TANIMAYAN EVLI DUL MUTSUZ DOYUMSUZ BAYANLAR YILARDIR EVLIYIM HIC ZEVK ALAMIYORUM DIYORSAN ara

  13. # MEHMET BEN 05374667155 NUMARAM SLM GİZLİLİGE ONEM VEREN BAYANLAR OYLEKI INSAN BAZEN BIR DOST YADA BIR PATNERE IHTIYAC DUYAR TEBESUM ARAR VEYA DELICE SEVISMEK ISTER SICAK BIR DOKUNUSA IHTIYAC DUYAR ISTE YADA BIR GULUS KENDINE GETIRIR INSANI ASLA PISMAN OLMAYACAGINIZ CEKINMEDEN ARAYABILECEGINIZ BIRIYIM....WATSAPP SMS DENGESIZLER VE GAYLAR ARAMASIN LUTFEN

  14. # MERHABA, BEN BARIŞ 28 YAŞINDAYIM. ARKADAŞLIK VE SOHBET İÇİN BURDAYIM. İSTANBUL KADIKÖY'DE YAŞIYORUM. WhatsApp VE FACEBOOK'TA RESİMLERİMİ GÖREBİLİRSİNİZ. TATLI CİCİ SEMPATİK KENDİNE ÖZGÜ BİR BAYAN ARKADAŞ ARIYORUM. YAŞ ÖNEMLİ DEĞİL. 0546 835 34 10 HOŞÇAKALIN....

  15. # HERKESE MERHABA,
    BEN BARIŞ İSTANBUL KADIKÖY'DE YAŞIYORUM. YAŞIM 28 WhatsApp ve FACEBOOK'TA RESİMLERİMİ GÖREBİLİRSİNİZ.
    NEŞELİ VE SEMPATİK BAYANLAR İLE ARKADAŞLIK İÇİN BURDAYIM. GÜZEL VE HOŞ SOHBETLER SİZ GÜZEL BAYANLARINDA HAKKI. YAŞINIZ FARKETMEZ HOŞÇAKALIN. 0546 835 34 04

    NOT= GAYLER ARAMASIN KALP KIRMAYA GEREK YOK.

  16. # MERHABA BEN - BARIŞ ÖZTÜRK - 28 YAŞINDAYIM ARKADAŞLIK VE SOHBET İÇİN BURDAYIM. WHATSAAP VE FACEBOOK'TA RESİMLERİMİ GÖREBİLİRSİNİZ. TATLI CİCİ SEMPATİK BAYANLAR TERCİHİM İSTANBUL MALTEPE'DE YAŞIYORUM. YAŞ FARKETMEZ KENDİNE ÖZGÜ BİR BAYAN OLURSA SEVİNİRİM. ( 0551 167 05 95 ) HOŞÇAKALİN....

  17. # Mrb ben Mustafa yaşım 28 İzmirliyim.Lisans mezunuyum.Benim gibi üniversite mezunu ya da konuşması düzgün doğu kökenli olmayan kişilerle sohbet etmek ve görüntülü konuşmak istiyorum.Entel kişiler tercihimdir.WATSAP,SKYPE,LİNE,WİBER OLURSA daha iyi olur.Telefonum:0544 463 1941.SKYPE adresim sertsex_31@Hotmail.com asla gaylar aramasın.özelim açık.ses tonu etkileyici olması şart ya da fiziği güzel olmalı.evli bayan olabilir.yaş kriterim 18-35 arası olursa mutlu olurum.zevkli dakikalar bizi bekliyor.asla yapışan rahatsız eden tip değilim.etrafında kız mı yok derseniz değişik kişilerle olmak hoşuma gidiyor.ASLA GAYLAR ARAMASIN.KARISI İÇİN DE ERKEKLER ARAMASIN

  18. # MERHABA BEN BUĞRA 28 YAŞINDA GENÇ SEMPATİK KARŞI TARAFI DAİMA MUTLU ETMEK İSTEYEN BİRİSİYİM. İSTANBUL MALTEPE'DE YAŞIYORUM. ARKADAŞLIK VE SOHBET İÇİN BURADAYIM. WHATSAaP ve FACEBOOK'TA RESİMLERİMİ GÖREBİLİRSİNİZ. TATLI CİCİ BAYANLAR SİZLERİ BEKLİYORUM YAŞINIZ FARKETMEZ. ;)

    ( 0554 114 74 11 )

    HOŞÇAKALIN......

  19. # Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

  20. # MERHABA BEN BUĞRA 30 YAŞINDA GENÇ AKTİF KARŞI TARAFI DAİMA MUTLU ETMEK İSTEYEN BİRİYİM. ISTANBUL MALTEPE'DE YAŞIYORUM. SOHBET VE ÇEVRE YAPMAK İÇİN BURDAYIM. WHATSAaP VE FACEBOOK'TA RESİMLERİMİ GÖREBİLİRSİNİZ. TATLI CİCİ BAYANLAR SİZLERİ BEKLİYORUM YAŞINIZ FARKETMEZ. (0545 597 25 57) HOŞÇAKALIN.....

  21. # Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

  22. # Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

  23. # Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

Yorum Gönder